Фольклорні посиденьки "Хай щастить усім нівроку в кожен день нового року

2019-01-20

Фольклорні посиденьки/Files/images/2019rk/49246597_466206140579222_2428320100512694272_o.jpg
. Самими радісними подіями зими, безумовно, є святкування Нового року, Різдва Христового та старого Нового року. Ці свята повторюються з року в рік, а значить, ми знову і знову з нетерпінням чекаємо цих веселих днів, і не тільки чекаємо, але і готуємося. З давніх часів до нас дійшли традиції різдвяно-новорічних святкувань. Одна з них – пісенна традиція зі звичаєм колядування та щедрування
Колядки тащедрівки - це українські обрядові пісні, які виконують під час новорічних та різдвяних свят. А ось чим вони різняться знають далеко не всі. Різниця є: традиційно колядки виконують на Різдво (7 січня), а щедрують - напередодні старого Нового року (13 січня). У колядках, насамперед, прославляють народження Христа, а виконуючи щедрівки люди бажають добробуту родині, багатого урожаю та інших благ.
Саме цій темі було присвячене чергове заняття студентів університету третього віку, який працює при Грейгівській бібліотеці-філії. Святкову атмосферу новорічно – різдвяних свят, гарний настрій подарували усім присутнім працівники сільського будинку культури та учасники художньої самодіяльності, які завітали з веселими колядками, колоритними щедрівками, співали всі разом, ділились традиціями святкування різдвяних свят у своїх родинах, лунали віншування з побажаннями миру, добробуту кожній родині та всій Україні.

Кiлькiсть переглядiв: 415

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.