Проект "Я маю право в дії"

2018-10-04

04.10.2018 року для бібліотекарів Комунальної установи «Вітовська централізована бібліотечна система» в рамках реалізації проекту «Я маю право!» пройшло правове навчання, яке провели фахівці з Вітовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: директор Фатєєва Тетяна Федорівна. та психолог Ляховець Віталіна Анатоліївна. Цікаво та пізнавально сприймалася інформація, яка переходила в бурхливе обговорення.Тетяна Федорівна розповідала про стан незахищених дітей у Вітовському районі та висвітлила тему влаштування дітей–сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ї громадян, які перебувають, переважно, у родинних відносинах з цими дітьми з метою виховання. Були розглянуті питання: «Патронат над дитиною» та «Хто може стати патронатним вихователем?»/Files/images/_2018_rk/semnari/43253646_605390973196437_7725589586369314816_o.jpg

Всі бібліотечні працівники отримали буклет Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Патронат у системі захисту прав дітей» та інформаційний лист «Прийміть дитину у родину».

До уваги бібліотечних працівників організаційно – методичний відділ представив електронну презентацію «Я маю право!». Обговорювались питання реалізації проекту в бібліотеках Вітовської централізованої системи в 2018 році. Активно пройшло обговорення правових публікацій із соціальних мереж: консультацій Міністра юстиції України Павла Петренка «Аліменти», «Хто має право на приватизацію?», «Що може стати причиною позбавлення батьківських прав?»; обговорення статей начальника Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Романа Возняка: домашнє насильство, правила управління багатоквартирним будинком, питання щодо призначення субсидії, Закону «МаскіШоуСтоп2», зміни до Сімейного кодексу України, що впливають на виконання рішень про стягнення аліментів та інші.

-

Кiлькiсть переглядiв: 531

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.