«Згадаймо юність що горіла в Крутах»

2016-01-29

/Files/images/2016_rk/schen/DSCN9816.jpg

Під такою назвою для учнів 11 класу Зеленогайської ЗОШ в сільській бібліотеці провели інформаційну годину.

29 січня 2016 року виповнюється 98 років з часу бою на станції Крути між військовими підрозділами Української Народної Республіки та російською більшовицькою армією. Бій під Крутами був одним з етапів неоголошеної війни Радянської влади проти незалежної України у 1917-1920 роках. Саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Про події тих далеких років в Зеленогайській сільській бібліотеці розповідає книжкова виставка-вшанування «Подвиг героїв Крут". Особливістю бою під Крутами є те, що в ньому на захист Української Народної Республіки стали київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи супроти ворога, який мав багаторазову чисельну перевагу. Щоб будувати майбутнє, треба добре знати істинну історію, любити свою країну і гаряче бажати зробити її кращою. Щоб зберегти пам’ять про героїчні дні Юнаків в обороні Волі України, бібліотека проводить заходи по розповсюдженню знань про історію нашої країни за незалежність.

Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.

Кiлькiсть переглядiв: 414

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.