Я — біленька Зима

2015-12-01

/Files/images/2015_rk/gruden/Изображение1 134.jpg

1 грудня до Україківської бібліотеки завітали учні 2 класу місцевої ЗОШ, класний керівник Олена Петрівна Свідерська. Завітали не просто так, а з нагоди початку зими. Зустріч була у формі бесіди з широким обговоренням, мала назву:

«Я — біленька Зима. Я несу холоди.

Йду до вас, щоб земля відпочила.

Я із снігом, з морозом приходжу сюди

І у мене чарівні є крила.»

В своїй розповіді бібліотекар звернула увагу на те,чому в наш край приходить зима? Звідки сніг береться? Які звірі на зиму лягають спати? Де вони сплять? Які птахи зимують у нашій місцевості? Які пташки до нас прилітають узимку? У яких пташок взимку народжуються пташенята? Чому саме взимку? А чому раптом на деревах з’являється іній? Які рослини не вмирають, а сплять під снігом та ще й добре себе почувають? Діти на всі запитання знали відповіді, мабуть, багато читають!

Діти відгадали багато зимових загадок.

В кінці зустрічі бібліотекар подякувала всім за гарні слова. Зазначила,що зима приходить на землю для того, щоб земля перепочила і набралась сили. Нехай поспить під снігом, передихне, а весна прийде — знову до праці. Сніжок землю накриває, під ним їй не холодно. Та й рослинам під снігом не холодно, він оберігає рослини від лютих морозів. Ну, що ж, молодці, діти! Все вони знають.

Отже, бачу, що серце у них добре. Тепер зима може сміливо приходити на землю, всі вони добре підготувалися до зими і радо її зустрічатимуть. Вона обов’язково прийде, принесе багато снігу, морозу, інею, хурделиці, завірюхи, щоб було весело, радісно і гарно! Та ще й свят багато принесе, ялинки під Новий рік, подарунки і зимові канікули.

/Files/images/2015_rk/gruden/Изображение1 143.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 569

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.