• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Бібліотеки Жовтневщини:модельний формат розвитку»

«Бібліотеки Жовтневщини:модельний формат розвитку»

2015-05-20

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0062.JPG

З візитом в Жовтневий район до бібліотек Комунальної Установи «Централізована бібліотечна система» прибули найкращі бібліотекаріз різних куточків України програми «Бібліоміст».

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0019.JPGПершою зустріла гостей Мішківська бібліотека – філія. Діти в українських вишиванках вручили присутнім хліб і сіль. Теплими словами на землі Жовтневщини гостей привітала голова Жовтневої райдержадміністрації Вікторія Вікторівна Москаленк. Каблуков Михайло, голова М-Погорілівської сільської ради, щиро вітав почесних гостей та розповів про те, який тернистий шлях пройшла Мішківська бібліотека до того як стала сучасною.

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0023.JPGДиректор Комунальної установи «Централізована бібліотечна система» Тетяна Григорівна Остафійчук познайомила всіх присутніх на заході з роботою бібліотек Жовтневого району та виступила з презентацією «Модельні бібліотеки Жовтневої району у соціокультурному просторі громадян».

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0041.JPGЛюдмила Кротовська, завідувачка Мішківською бібліотекою – філією розповіла про шлях своєї бібліотеки та виступила з питаннями: «Інтернет – центр в бібліотеці – комунікативний майданчик для громади».

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0056.JPGБула проведена Skype- конференція для учасників програми «Бібліоміст», під час якої сільські бібліотекарі Прибузької, Зеленогайської, Котляревської, Шевченківської, Новомиколаївської бібліотек-філій привітали присутніх, а Тетяна Ревкова, завідувачка Українківською бібліотекою – філією розповіла про нові можливості бібліотек району з відкриттям вільного доступу до мережі Інтернет та нові форми співпраці з громадою. Гостям презентували друковану продукцію методичного відділу КУ «ЦБС».

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0065.JPGМішково–/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0069.JPGПогорілівськабібліотека-філія була в програмі другою, яку відвідали учасники навчального візиту. Була представлена презентація електронних послуг, які надають бібліотеки централізованої системи, «Бібліотека – міст між владою та громадою», з якою всіх познайомила заступник директора КУ «ЦБС» Вікторія Іщенко. Гостей привіталипредставники громади, голова Ветеранської організації села М-Погорілове Бутова Аліса Сергіївна та педагог-організатор М-Погорілівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату I-III ступенів Гаркуша Олександра. Зв'язок по Skype відбувся з Зеленогайською, Новомиколаївською бібліотеками – філіями – з вдячністю програмі «Бібліоміст» виступили голова Новомиколаївської сільради Ніна Стогній, Коник Марія Василівна та працівник центру соціального захисту населення.

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0099.JPG/Files/images/2015_rk/traven/IMG_2667.JPG/Files/images/2015_rk/traven/IMG_2670.JPG/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0140.JPGНаступний трансфер переніс учасників заходу до Воскресенської б/ф. Зустрічав гостей голова селищної ради Крамаренко Микола. Завідувачка Олена Шевченко презентувала роботу бібліотеку та провела майстер-клас по проведенню заходу «Люди твої Воскресенськ». Учні Воскресенської філії Калинівської музичної школи підготували для присутніх яскраві вокальні номери.

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0184.JPGУ Первомайську учасників заходу зустрічала голова Первомайської селищної ради Лаврова Любов та депутат Жовтневої районної ради Максим Каравай. Директор Первомайського будинку культури Левковський Микола подарував гостям чудову пісню «Щастя, добра та любові»

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0194.JPG

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0197.JPG/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0206.JPG/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0238.JPGПід час відвідування Первомайської б/ф, гості ознайомилися з презентацією завідуючої бібліотеки Шевченко Алли Борисівни : «Електронні послуги у бібліотеці: розширення можливостей для сільського населення». Завідувачка Первомайською б/ ф розповіла про волонтерський рух, адвокаційну діяльність та про акцію, яка пройшла в бібліотеці «Герої не вмирають» допомога АТО.

/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0256.JPG/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0276.JPG/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0289.JPG/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0297.JPG/Files/images/2015_rk/traven/DSC_0338.JPGОстаннім, кульмінаційним трансфером для гостей стала перлина Жовтневщини – Бармашівська б/ф. Гості стали учасниками цікавого флеш – мобу «Всі в бібліотеку». Завідувачка бібліотекою Тетяна Сушко та бібліотекар Дяденко Людмила ознайомили гостей з досвідом своєї роботи та виступила з питанням «Проектна діяльність бібліотеки – запорука розвитку громади».

Була проведена екскурсія залами бібліотеки та відвідування «Бібліоресторану».

Бібліотеки Жовтневщини показали свою професійну майстерність та вдосконалення нових форм роботи з громадами.

Учасники професійного візиту були враженні роботою та креативністю бібліотек централізованої системи, кожна з бібліотек-філій визивала у присутніх сплеск емоцій. Бібліотекарі Рівенської, Ужгородської, Львівської, Київської областей пообіцяли по поверненні додому провести навчання для своїх працівників на основі отриманого досвіду в бібліотеках централізованої бібліотечної Жовтневого району.

Кiлькiсть переглядiв: 364

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.