«З Україною в серці, в Україні живу»

2015-04-27

/Files/images/2015_rk/kvten/imag222e.jpg

Під такою назвою в Новогригорівській бібліотеці відбувся захід на патріотичну тему в рамках звітів перед населенням.

До бібліотеки було запрошено демобілізованих воїнів односельців, молодих хлопців: Якуба Валентина, Андреєва Андрія, Канінця Анатолія, які в тяжкий час для України були призвані до лав армії, з честю і гідністю виконали свій обов’язок і живі, здорові повернулися в рідне село. Дома їх дуже чекали їхні сімї і всі односельці, адже наше невеличке село Новогригорівка, живе дружньою, великою, сім’єю, в якій радості і горе кожного переживають всі разом. Також на заході був присутній загін волонтерів Новогригорівської ЗОШ і активні читачі сільської бібліотеки.

/Files/images/2015_rk/kvten/Фотка-0158.jpgПершою сторінкою усного журналу було роз’яснення бібліотекарем, за допомогою тлумачного словника, значення слова «патріот». А ще бібліотекарем була продемонстрована книжкова виставка «Ми – український народ», на якій розташовані книги з фонду бібліотеки, які допоможуть кожному пізнати нашу чудову Україну, полюбити її історію, культуру, літературу і стати справжнім патріотом нашої держави.

/Files/images/2015_rk/kvten/Фотка-0160.jpgДругою сторінкою усного журналу було ознайомлення з творчістю палких патріотів України: поетеси Ліни Костенко «…В дитинстві відкриваєш материк, котрий назветься потім – Батьківщина…» та поета Василя Симоненка «…Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!...». На заході лунали їхні поетичні твори за допомогою яких поети все своє життя відстоювали незалежність України і процвітання української мови. Під час третьої сторінки усного журналу, хлопці – герої скромно і стримано розповіли про свої героїчні будні і дали відповіді на всі питання, які цікавили присутніх на заході. Розповідали про значення роботи волонтерів для бійців української армії, про те що дитячі малюнки, поробки-обереги, листи мають велике значення, вони як другий бронежилет допомагали їм в тяжкі часи вистояти і захистити наші східні рубежі.

Дуже зворушив лист старенької бабусі з міста Горлівки, який зачитав Андреєв Андрій, в якому старенька дякує воїнам української армії і благословляє їх на перемогу: «…Хай Бог вам допомагає, мої синочки…».

Наступною сторінкою заходу був звіт роботи волонтерського загону Новогригорівської ЗОШ та звіт роботи сільської бібліотеки за 2014 рік. Тема патріотизму була ключовою протягом усього року роботи бібліотеки.

/Files/images/2015_rk/kvten/Фотка-0162.jpgОстанньою сторінкою заходу була розмова про крилаті вирази з патріотичної теми сказані відомими людьми всього світу: вченими, філософами, письменниками, політичними діячами, які надихають на добрі справи, навчають, закликають бути справжніми патріотами своєї Батьківщини.

Захід пройшов в теплій сімейній атмосфері і надовго ще запам’ятається односельцями.

Кiлькiсть переглядiв: 416

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.