• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Чи можливе?! Чи таке можливе?! Чи в таке повірить чоловік: Щоб родючі українські ниви народили Тридцять Третій рік?!" С. Кузьменко

"Чи можливе?! Чи таке можливе?! Чи в таке повірить чоловік: Щоб родючі українські ниви народили Тридцять Третій рік?!" С. Кузьменко

2014-11-22

/Files/images/2014_r/listopad/image13.php.jpg

22 листопада в Українківській бібліотеці – філії Комунальної установи «Централізована бібліотечна система» відбувся захід, де присутні вшанували пам'ять жертв голодоморів у зв’язку з 81-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років.

У бібліотеці було оформлено тематичну виставку на якій було розміщено житній сніп та хрест посипаний пшеничним зерном, свіжі квіти, запалена свічка пам’яті. До уваги присутніх було проведено огляд літератури про страшні події геноциду українського народу під назвою: « Голодна Голгофа». Епіграфом до виставки послужили слова Т. Шевченка : « А голод стогне на селі, І стогне він, стогне по всій Україні.»

До бібліотеки завітали віддати данину пам'яті працівники сільської ради разом з головою – Корнієнко Л.С., вчителі : Кобилінська Т.В. Покотилова З.В., Ревкова С.Й., Прозапас О.О., ветерани, на чолі з головою ветеранської організації Устенко Р.Г.

У своєму слові, бібліотекар, зазначила, що Голодомор в Україні став національною катастрофою, справжньою трагедією народу. Усі відомі людству випадки геноциду за своїми масштабами не йдуть ні в яке порівняння з тим, що скоїлося в 1932-1933 роках на українській землі, найродючішій у світі. Ще в давніх описах засвідчено, що « тутешні землі, як жодні інші, придатні для вирощування усіх злакових та овочевих культур.» Тому поет Кузьменко писав : «Чи можливе?! Чи таке можливе?! Чи в таке повірить чоловік: Щоб родючі українські ниви народили Тридцять Третій Рік?!»

Українці об’єднані навколо вшанування пам’яті жертв голодоморів і переконані в геноцидному характері даної трагедії.

Завершився пам’ятний захід загальнонаціональною хвилиною мовчання та акцією «Запали свічку пам’яті».

Пекельні цифри і слова

У серце б’ють неначе молот,

Немов прокляття ожива

Рік 33-й. Голод. Голод.

У люті сталінській страшній

Тінь смерті шастала по стінах.

Восьми мільйонів (БОЖЕ МІЙ !)

Не долічилась Україна.

/Files/images/2014_r/listopad/1(57).jpg

Інформація та фотоматеріали КУ "ЦБС"
Жовтневого району

Кiлькiсть переглядiв: 42

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.