«Конституція – основа моєї держави»

2016-06-23

/Files/images/2016_rk/cherven/IMG_20160624_093034.jpg

Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України. Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 20 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.

Щоб ознайомити учасників заходу з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, Зеленогайська сільська бібліотека запросила на годину спілкування «Конституція – основа моєї держави» громаду села Зелений Гай присутнім запропонували до перегляду тематичний відеоролик.

В читальному залі бібліотеки була розгорнута книжкова виставка-перегляд «Оберіг нашої державності», де читачам була запропонована правознавча, історично-довідкова та художня література.

Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму.
Кiлькiсть переглядiв: 422

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.